TUSSENDOORTJE

PUFFINS TRAVEL GROENLAND

NOG GEEN REISBESTEMMING IN 2019?

KOM LUISTEREN EN LAAT JE INSPIREREN

DATUM:

LOCATIE :

DOELGROEP:

PRIJS DEELNAME:

Donderdag 14 februari 20u00-22u00

Hof Den Tuitelaar - Meldert

Volwassenen

Vrije bijdrage

Doorbreek de wekelijkse sleur en kom meedromen bij de prachtige verhalen die Sofie Vanmaele ons komt vertellen. Als zaakvoerder en gepassioneerd reisorganisator van "Puffins travel" neemt ze je mee naar de Middernachtzon in juni tot het magische Noorderlicht in september.

Vier maanden lang verkende ze hoog in het Noorden de ongerepte wildernis langs de Westkust van Groenland met een zeiljacht als uitvalbasis. Het grootste eiland ter wereld is 72 keer zo groot als België en telt amper 56.000 inwoners. De ijskap bedekt het land voor zo’n 80%. Infrastructuur is er nauwelijks. Machtige gletsjers glijden van de ijskap en kalven gigantische ijsbergen af in de fjorden. De bergketens langs de westkust zijn een onontdekt wandelparadijs. 

De zeereis van Puffins voert langs fjorden met roemrijke namen als Eternity Fjord en langs anonieme bergtoppen. Het is een kunst van navigeren tussen ijsbergen zo hoog als flatgebouwen. We meren aan in dorpjes waar amper 19 man woont in complete isolatie en maken kennis

met de traditionele levensstijl van de Inuit. We spotten bultrugwalvissen, prehistorisch ogende muskusossen, schuchtere poolvossen en kariboerendieren, ontdekken een eeuwenoud Vikinggraf en genieten van zonovergoten Arctische zomerdagen.

Begin je al te dromen? Kom dan zeker naar dit tussendoortje. Wij zorgen voor de nodige sfeer en Sofie voor het nodige woord en beeld.

Het wordt een boeiend relaas van een ware pioniersexpeditie langs terra incognito met prachtige nooit geziene beelden!

Het Tussendoortje gaat door in het gezellige Hof Den Tuitelaar te Meldert op 14 februari van 20u tot 22u.

Gelieve ondanks de vrije bijdrage, toch het inschrijvingsformulier in te vullen. Zo hebben we zicht op het aantal deelnemers en kunnen we het nodige voorzien.

Kan je niet wachten om deel te nemen? Schrijf je dan vlug in via het inschrijvingsformulier.

Heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar BCA@basecampvzw.be.

Na je inschrijving ontvang je een bevestiging. De inschrijving is pas definitief na betaling!

There's no such thing as bad weather,

only inappropriate clothing.

Sir Ranulph Fiennes

BASECAMP

ADVENTURES

Ten Bos 55, 9320 Erembodegem (Aalst) 
0032 (0) 485 698 916 - BCA@basecampvzw.be