2021

GEZINS-BUSHCRAFT

WEEKEND

EVEN WEG VAN DE ALLEDAAGSE DRUKTE MET HET HELE GEZIN?

DAN IS DE GEZINS-BUSHCRAFT ZEKER IETS VOOR JOU!

DATUM:

TIJDSTIP:

LOCATIE :

DOELGROEP:

PRIJS DEELNAME:

MIN/MAX:

vrijdag 23 - zondag 25 juli 2021

van vrijdag 17u tot zondag 16u

Campo Molen Asbeek (Asse)

gezinnen > kinderen vanaf 8 jaar kunnen deelnemen aan alle activiteiten.

€ 120 p.p. volwassenen, €85 p.p. kinderen (8-14 jaar)

- incl. alle maaltijden, water, koffie en thee.

10-18 deelnemers

Zoals de naam al laat vermoeden gaan we tijdens het Gezin avontuur op ontdekking in de natuur en maken we er met heel het gezin en geweldig avontuur van. Bushcraften staat deze dagen centraal. Het verbinden ons niet alleen met de natuur maar ook met onze voorouderen, natuurvolkeren , onze familie en ons zelf. Tijdens alle activiteiten vorm je dan ook samen met je kind(eren) een werkend team waar je veel zal bijleren van elkaar. En niet alleen van ouder op kind maar ook van kind op ouder. Een weekend waar de band met de natuur en je kinderen versterkt wordt, een avontuur dat ze niet snel zullen vergeten.

De centrale uitvalbasis tijdens dit weekend is onze vuurtent op de terreinen van de Campo Molen. Vandaaruit gaan we iedere dag op ontdekking. Zo leren we onder leiding van echte bushcraft experts allerhande Bosvaardigheden. Het mes is één van de belangrijkste werktuigen die we doorheen dit weekend vaak zullen gebruiken voor allerhande projectjes. Na de kennismaking gaan we dan ook direct aan de slag om hiermee veilig te leren omgaan. Naast het mes gebruik is ook vuur onmisbaar tijdens deze dagen. We leren niet alleen om vuur te maken met een vuurstick en natuurlijke materialen maar gaan het vuur ook gebruiken als werktuig en als keuken.

Tussen alle Bushcraft projectjes gaan we creatief aan de slag met nature art en zoeken we het avontuur op tijdens het boomklimmen of de shooting.

Overnachten doen we natuurlijk in een zelf opgebouwde shelter (of tent). Kortom, er staat heel wat op het programma. Is het voor sommige allemaal een beetje te druk?  Dat is zeker geen probleem. Ons motto is dan ook: Alles kan, niets moet.

Kinderen vanaf 8 jaar kunnen zonder problemen alle activiteiten uitvoeren. Maar dit wil niet zeggen dat jongere kinderen niet welkom zijn. Echter zullen zij bij bepaalde activiteiten niet kunnen deelnemen.

Net zoals echte Bushcrafters werken we tijdens deze dagen ook met het -Visitor payback-principe. Bushcraft draait rond  geven en nemen. Tijdens deze dagen gaan we aan de slag met heel wat natuurlijke materialen om bijvoorbeeld vuur te maken, ons te verzorgen, eten te maken,... We zijn de natuur daar heel dankbaar voor en doen daar steeds iets evenwaardig voor terug.

Zelf mee te brengen: matje, slaapzak, bord en bestek, een herbruikbare drinkfles en reservekledij. Heel het kamp gaat buiten door. Voorzie zeker gepaste kledij dat vuil mag worden.  Bij koud weer is het kleden in laagjes een absolute must! Alle andere materialen voor de workshops en onderkomen voorzien wij. Eigen materiaal zoals: tarp, mes/bijl/zaag, mag meegebracht worden maar is niet noodzakelijk.

Gezinsavontuur 23-25 juli.jpg

Kan je niet wachten om deel te nemen? Schrijf je dan vlug in via het inschrijvingsformulier.
De kostprijs bedraagt € 120 p.p. volwassenen, €85 p.p. kinderen (7-14 jaar).

Deze prijs omvat: De nodige begeleiding, huur materiaal en accommodatie, doorlopend water, thee & koffie, overnachting op volpension en 21% BTW.

Heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar bca@basecampvzw.be.

 

Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail dat je automatisch krijgt vanuit de website. Daarna krijg je nog een persoonlijke bevestigingsmail doorgestuurd met de nodige informatie omtrent de betaling en de activiteit. De opvolgingen hiervan worden gedaan door een vrijwillige medewerker(ster) na hun vast werk.  Je hoeft dus zeker niet te panikeren moest je een paar dagen moeten wachten op de persoonlijke bevestigingsmail. Hij komt er zeker en vast aan!  ;-)

De inschrijving is pas definitief na betaling.

THE HUMAN SPIRIT NEEDS PLACES WHERE NATURE HAS NOT BEEN REARRANGED BY THE HAND OF MAN  

BASECAMP

ADVENTURES

Ten Bos 55, 9320 Erembodegem (Aalst) 
0032 (0) 485 698 916 - BCA@basecampvzw.be