We zijn allemaal

BOSKADEEKES

BOSKADEEKES_RECHT_POS.png

BOSKADEEKES - BUSHCRAFT KAMP PASEN

In opdracht voor Studio Campo verzorgen wij tal van avontuurlijke buitenkampen op hun locatie te Asbeek. Meer info en inschrijvingen zijn te vinden op hun website: www.studiocampo.be.

DATUM:

TIJDSTIP:

LOCATIE :

DOELGROEP:

MIn?MAX:

PRIJS DEELNAME:

dinsdag 06 tem vrijdag 09 april

09u00-16u00 (opvang tussen 8u30-9u en 16u-17u30 mogelijk)

Studio Campo

Kinderen 8 tot 12 jaar

12-16 deelnemers

raadpleeg website Studio Campo

Tijdens dit Boskadeekes Bushcraft kamp gaan we op ontdekking in en met de natuur.

We gaan actief aan de slag en leren stap voor stap hoe we in alle veiligheid kunnen (over)leven in het bos.

 

De centrale uitvalbasis tijdens dit kamp is onze vuurtent op de terreinen van Studio Campo. Vandaaruit gaan we iedere dag op ontdekking. Zo leren we onder leiding van echte bushcraft experts allerhande survivalskills.

 

Het mes is één van de belangrijkste werktuigen die we doorheen de week vaak zullen gebruiken voor allerhande houtsnij-projectjes. Na de kennismaking gaan we dan ook direct aan de slag om hiermee veilig te leren omgaan. Naast het mes gebruik staat ook het vuur centraal tijdens deze week. We leren niet alleen om vuur te maken met een vuurstick maar gaan het vuur ook gebruiken als werktuig en als keuken. Doorheen al het snij-en vuurwerk staat er nog heel wat op het programma.  Zo zullen we de basis van kaart en kompas onder de knie krijgen tijdens een oriëntatietocht, leren we onze eigen kamp tafel of stoel te sjorren, maken we nieuwe bosvrienden en leren we  wat ze voor ons kunnen doen en gaan creatief aan de slag met allerhande natuurlijke materialen.

 

Net zoals echte Bushcrafters werken we tijdens het kamp ook met het -Visitor payback-principe.

Bushcraft is geven en nemen. Tijdens dit kamp gaan we aan de slag met heel wat natuurlijke materialen om bijvoorbeeld vuur te maken, ons te verzorgen, om touw te maken,...

We zijn de natuur daar heel dankbaar voor en doen daar steeds iets voor terug.

 

Het kamp sluiten we af met met onze welbekende Boskadeekes-test. En overhandigen we jou je eigen Morakniv Safe (bushcraft) mes en vuur set dat je verzamelt hebt doorheen de week.

Hierbij nodigen we graag alle ouders en grootouders uit op het afsluitmoment om 15 uur, voor de uitreiking.

Is dit je tweede keer als deelnemer, dan voorzien we een alternatief pakket. Zo kan je je survival kit nog verder uitbouwen.

Bushcraft Kamp P1.jpg

INCLUSIEF DEELNAMEPRIJS: alle materialen voor de workshops, voldoende en professionele begeleiding, verzekering, dagelijks een drie-uurtje met drankje en uiteraard ook je eigen firestick en Morakniv Safe mes of alternatief voor deelnemers van vorige edities.

 

ZELF MEE TE BRENGEN: stevig lunchpakket, een herbruikbare drinkfles en reservekledij.

Het kamp gaat buiten door. Voorzie zeker gepaste kledij dat vuil mag worden.  Bij koud weer is het kleden in laagjes een absolute must!

 

ALLE ACTIVITEITEN OP EEN RIJTJE: basis gebruik en veiligheid rond Mes, bijl en zaag, het opstarten en maken van een vuur, kampvuur koken, nature art, Oriëntatietechnieken met kaart en kompas, sjortechnieken, bos vaardigheden, maken van een natuurlijke dromenvanger, Bos ehbo, opbouw  shelter, pyrografie, spelenderwijs natuurbeleving, Shooting, boomklimmen en heel veel fun!

Inschrijven kan enkel via de website Van Studio Campo: www.studiocampo.be

Vragen: info@studiocampo.be

 

PLAY IS THE HIGHEST FORM OF RESEARCH

ALBERT EINSTEIN  

BASECAMP

ADVENTURES

Ten Bos 55, 9320 Erembodegem (Aalst) 
0032 (0) 485 698 916 - BCA@basecampvzw.be