Basecamp Adventure

WORKSHOPS

WORKSHOP

OUTDOOR EHBO - GEANNULEERD

DATUM:

TIJDSTIP:

LOCATIE :

DOELGROEP:

PRIJS DEELNAME:

MIN/MAX:

Zaterdag 17 april 2021

09u30-17u00

Campo Molen Asbeek (Asse)

vanaf 16 jaar

€ 45 p.p.

10 - 18 deelmemers

Al spelend is een ongeval snel gebeurd. En het wordt al vlug helemaal anders als dit ongeval midden in het bos gebeurt. Gespecialiseerde hulp is dan iets minder snel ter plaatse dan normaal. Weet jij (nog) hoe je deze situatie het beste aanpakt? Ja of nee? Sowieso is herhaling de beste leerschool. En zeker als de leerstof recht naar je afkomt in (bijna) levensechte simulaties.

 

Tijdens deze (refresh) workshop overlopen we de basis van eerste hulp maar gaan daarbij ook iets verder. Zelfredzaamheid is dan ook van groot belang in een outdoor omgeving. Niet alleen moeten we de gepaste eerste hulp kunnen bieden direct na het ongeval, ook daarna moeten we de gepaste zorg kunnen bieden aan het slachtoffer.

Na deze workshop ben je (weer) in staat om gepast te reageren op bepaalde noodsituaties en kwetsuren in een outdoor omgeving. Je bent in staat om alarmsignalen op te pikken zodat je tijdig gespecialiseerde hulp kan inroepen en eventueel je slachtoffer te stabiliseren en te repatriëren. 

Deze (refresh) workshop bevat geen droge leerstof. Integendeel! We snijden elk onderdeel aan met (bijna) levensechte simulaties door gebruik te maken van acteurs met de nodige trauma grim. We gaan het niet leren uit het boekje maar ondervinden recht in het veld/bos.

 

Door de samenwerking met gediplomeerde medisch opgeleide lesgevers, zowel uit de burgerij als uit  het Belgisch leger, weet je welke technieken binnen het kader van de Belgische wetgeving vallen en welke technieken juist een stapje verder gaan.

Volgende thema’s zullen aan bod komen via verschillende levensechte casussen:

  • Snijwonden

  • Brandwonden

  • Versteukingen en bruiken

  • Val trauma’s

  • Onderkoeling

  • Evacuatie procedures

  • Reanimatie

Gezien de duur van deze workshop gelieve een lunchpakket te voorzien.

Workshops Outdoor EHBO 17-4.jpg

Kan je niet wachten om deel te nemen? Schrijf je dan vlug in via het inschrijvingsformulier.
De kostprijs bedraagt €45 per persoon.

Deze prijs omvat:

De nodige begeleiding, huur materiaal en accommodatie,1 drankje, doorlopende aanvulling van drinkwater, thee & koffie en 21% btw.

Heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar bca@basecampvzw.be.

 

Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail dat je automatisch krijgt vanuit de website.

Daarna krijg je nog een persoonlijke bevestigingsmail doorgestuurd met de nodige informatie omtrent de betaling en de activiteit. De opvolgingen hiervan worden gedaan door een vrijwillige medewerker(ster) na hun vast werk.  Je hoeft dus zeker niet te panikeren moest je een paar dagen moeten wachten op de persoonlijke bevestigingsmail. Hij komt er zeker en vast aan!  ;-)

De inschrijving is pas definitief na betaling.

BASECAMP

ADVENTURES

Ten Bos 55, 9320 Erembodegem (Aalst) 
0032 (0) 485 698 916 - BCA@basecampvzw.be