2020

BURLEND SPOREN WEEKEND

Tijdens dit weekend koppelen we het aangename aan het nuttige, rond deze periode weergalmt een oerkreet doorheen de prachtige ardense wouden in en om Saint-Hubert: het burlen van de mannelijke edelherten. Hoe en waarom ze dit doen krijgen we allemaal te horen van onze gids Søren Decraene (de persoon achter de Facebook-pagina Belgian Wildlife Tracker).

Daarnaast zullen we ook de tijd nemen om wat extra bij te leren over andere dieren en hun sporen die we onderweg kunnen tegen komen!

DATUM:

LOCATIE :

DOELGROEP:

PRIJS DEELNAME:

vrijdagavond 25 september - zondagmiddag 27 september 2020

Saint-Hubert

alle leeftijden (mits voorwaarden)

€ 120

Omdat de herten het meest actief zijn in de schemer, maken we er een leuk weekend van!

Indien je wil deelnemen moet je wel rekening houden dat we vroeg en laat op pad zullen gaan en gedurende bepaalde tijd stil zullen moeten zitten in een van de kijkhutten in het gebied zonder al te veel lawaai te maken!

We spreken af vrijdagavond (uren volgen later) op locatie: Auberge de Jeunesse Champlon ( https://www.lesaubergesdejeunesse.be/champlon )

Buiten toekomen en kennismaken staat er die avond niets op het programma. Maar zo is iedereen zaterdagmorgen ter plaatse om in alle vroegte op pad te gaan.

We hebben dit weekend geen strak schema. Afhankelijk van de groep, het weer,... zal het weekend vorm krijgen. Maar 1 ding staat vast. Het gaat weer een ongelofelijke ervaring worden!

Mee te brengen: goede, waterdichte stapschoenen, regenkledij, rugzak voor eten, drinken en ander persoonlijk materiaal tijdens de excursies. Optioneel maar niet overbodig: verrekijker, fototoestel en/of notitieboekje. Het einde van dit weekend is voorzien zondag rond 14 uur aan de jeugdherberg.

We verwachten van onze deelnemers (zowel deelnemende kinderen als volwassenen) dat ze het potentieel hebben om uiterst stil te kunnen zijn voor een vooropgestelde periode tijdens de vele observaties in zogenaamde kijkhutten. Dit is uiterst belangrijk om de workshop tot een goed einde te brengen.

Kan je niet wachten om deel te nemen? Schrijf je dan vlug in via het inschrijvingsformulier.

De kostprijs bedraagt € 120.

Deze prijs omvat: Professionele begeleiding, huur materiaal, drinkwater tijdens activiteiten, overnachting op het lager, op basis halfpension en 21% BTW. Een gezinskamer boeken is mogelijk mits meerprijs en beschikbaarheid. Geef een seintje.

 

Kinderen, min. 8 jaar max. 14 jaar, zijn steeds onder begeleiding van een volwassenen.  Het verblijf in de herberg  is op basis van halfpension, avondmaal op de eerste dag en lunch op de zondag  niet inclusief.
Heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar bca@basecampvzw.be

THE HUMAN SPIRIT NEEDS PLACES WHERE NATURE HAS NOT BEEN REARRANGED BY THE HAND OF MAN  

BASECAMP

ADVENTURES

Ten Bos 55, 9320 Erembodegem (Aalst) 
0032 (0) 485 698 916 - BCA@basecampvzw.be